Imorgon fjällen igen!

Imorgon blir det att åka till fjällen igen med Mamma och Mats. Ska bli skönt att komma bort igen.

Åkte förra fredagen med till fjällen med Danne och Emelie! Det var jättetrevligt! Hoppas de tyckte likadant som oss. Kom hem i tisdags då det var skitväder så vi tyckte vi kunde lika gärna åka hem.

Lina klarade sig jättebra i fjällen. Själv så hade vi det lite tuffare. Men det gick bara bra!
Hon var så skyddade från myggen men själva blev vi uppätna.

Vi har börjat planera en resa till Thailand i vinter. ska bli väldigt skönt att komma bort. Blir Micke, jag, Lina, mamma, Mats, Matthias och Mickes mor Yvonne. Blir nog riktigt trevligt. Kostar lite grann men det är det värt!

Här kommer en söt bild på en skrattande Lina, är så svårt att då med det på kort.




Och en fin bild i svartvitt:




Jag älskar min mya mobilkamera:-D Fler bilder:


VÅR ÄLSKADE DOTTER! DU ÄR VÅRT ALLT<3





Översvämning

Det kom helt otroliga 89 mm regn över Hallstahammar igår och många hus hade översvämning.

 

Igår hade vi översvämning i källaren. Garaget och rummet utanför var fullt med vatten. I garaget hade vi så mycket vatten så att skor flöt omkring i rummet.

Som tur så hade vi en brunn i rummet innanför garaget där mycket vatten rann undan så det spred sig inte mer än till 2 rum.

Det var bara tur att vi gick ner i tid. Vi vågade inte titta på tv:n på övervåningen pga alla blixtar och åska. Så vi valde att gå ner. Och Micke går vägen via garaget in till källaren med hunden och det bara forsade vatten in.

Vi försökte samla upp men vi fick ringa efter hjälp.

Lina fick gå till farmor och sova så vi slapp tänka på henne, hon låg bara och skrek och vi hade inte tid med henne:-( Kände sig verkligen som en dålig förälder när hon bara låg och skrek så därför ringde jag efter barnvakt. Allt gick bra med Lina inatt.

 

Summering: Vi kom i säng kl 2, inga värdesaker hade vi i kartongerna som blev förstörda och nu har vi ring försäkringsbolag så vi får fläktar som kan torka upp all fukt och förhoppningsvis slipper vi bryta upp alla golv.

 

Vid 12 på natten var vi ute och pratade runt lite med grannarna, Hela vår gata hade översvämning och Många hade inte fått bort allt vatten när vi var klara så vi hade inte värst. en granne hade pumpat vatten sedan kl 6 och hade fortfarande 15 cm vatten kvar inomhus i källaren. Hemskt.


Planterat!

Idag har vi varit i stan och köpt blommor. Blev minirosor att plantera i krukor som mamma hittade under altanen igår. Blev jättefint:-D Bra med lite mer färg till den trista fasaden.

Rundeln vi gjorde med violer igår är jag så nöjd med. Tack snälla mamma för all hjälp med att välja blommor!

Sedan har det blivit att rensa ogräs för att kunna plantera ner 2 röda vinbärsbuskar som jag köpte med. Jag har insett att det kan vara roligt med trädgård när man inse4r att man kan göra något.

Men som det har sett ut så har man inte orkat tagit tag i alla saker samtidigt. Så förra året blev det lite och i år blir det lite andra saker gjorda.
Nyttiga är vi iallafall:-D

Jobbardag

Idag har vi jobbat utomhus hela dagen. Mamma och mats kom över och vi rensade ogräs. Jag och mamma åkte till åsby och köpte lite blommor och planterade lite nya växter, så nu har vi lite färg i trädgården iallafall:-D

Senare så grillade vi och såklart var det någon liten Lina som var lite kinkig men det gick ganska bra sedan. Blev jordgubbar med glass till efterrätt.
Sedan var det bara ut och fortsätta rensa. Vi insåg att vi hade en rabatt i slänten ner till garaget. Det har inte synats på över ett år. Men nu syns det.

Vi har även upptäckt att hon som bodde här innan oss måste ha haft skräck för att åka till soptippen. Under vår altan är det världens samling på skräp. Det finns gamla gardinstänger, stenar, jord, träbitar och ölburkar har vi även hittat. Sjukt mycket skit med andra ord.
Mamma hittade även en dove shampoo i rabatten på framsidan under jorden?? Hur den har hamnat där är ett mysterium. Men den har hamnat där iallafall.


Ikväll känner man verkligen att man har förtjänat att sitta vid datorn och koppla av lite, med tanke på hur mycket vi har fått gjort idag. Är så stolta över oss själva.

Kan tillägga att hon som bodde här innan har inte rensat ogräs på flera år så hela rabatterna var överväxta med ogräs med djupa rötter så det tog sin lilla tid.

Jag och Lina var till Min far en stund ikväll och hämtade lite mat som vi har fått. Var trevligt:-) Nu blir det mys med min blivande make;-)




Mina älsklingar på BB:-D

Makaronilåda

Makaronilåda:

Kokta makaroner
500 gram köttfärs
2 pkt bacon
1 burk majs
1 burk champinjoner
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Köttfärsskrydda
Paprikakrydda
Cayennepeppar

Stek ihop allt förutom makaronerna och sedan blanda ner allt i en ungssäker form. Blanda 3 ägg med 4,5 dl mjölk och häll över. Gratinera med ost.
In i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.

Detta blev lördagskvällens mat så nu har vi mat framöver ett par måltider:-D Bara hoppas att det smakar bra med. Det är ju en förutsättning. Men det luktade jättegott!

Annars blir det bara lugnt ikväll. Kolla lite på tv och mysa med varandra och Lina:-D

Helg och Power Meet

Ihelgen är det Power Meet men jag tror inte vi ska åka dit. Har varit ute och farit tillräckligt idag. Men är ganska trött.... Har bara sovit ca 9 timmar på två dygn. Vilket inte är så där perfekt med humöret idag samt ha en liten krävande men ändå söt dotter att ta hand om:-D

Nu ska det fiskas recept på något trevligt att laga iordning idag till middag. Kanske någon har något förslag?

Kanske blir att spendera kvällen med Danne och Emelie en liten stund. Annars blir det nog sova tidigt för det behöver jag.

Planering

Nu planeras det bröllop på hög nivå. Det känns jättekul måste jag säga. Men det är ändå mycket man ska tänka på även om det inte kommer bli något stort bröllop. Får micke som han vill så blir det bara han och jag och två vittnen. Jag anser att det är tråkigt men man måste ju kompromissa hur det ska bli.

Jag har tänkt på att jag inte avundas alla som sitter på transcom och har jobbat i denna värmen som har varit. Är glad att jag inte är där. Är så instängd. Dock saknar jag gemenskapen där. Är faktiskt ganska tråkigt att gå hemma hela tiden. Men tur att jag har Linda som kommer vara hemma om dagarna:-D Får ta och åka med Lina till köping så att bebisarna får leka med varandra när de växer upp så jag hoppas att det är en liten flicka hon väntar.

Idag har vi varit på Mogatan och badat samt firat sussi som fyllde år. 43 fyllde hon. Blev grillat och sedan glass med jordgubbar. Riktigt trevligt. Men när vi åkte dit så åskade det och blixtrade så jag trodde inte alls att det skulle bli grillväder. Men det blev ju bra tillslut.

Lina har varit jobbig idag, hon vaknade 04.30 och somnade inte om förrän 09.45 hemskt men det är bara att stå ut.

Imorgon bitti ska vi åka tidigt till Arlanda, Farmor kommer hem från Thailand så vi ska hämta henne!



Nu försöker vi få Lina att sova men det vill inte hon alls. Aja vi får väl se vem som somnar först. Det kanske blir vi... Det är ju inte ovanligt. Men det är väl så med barn

RSS 2.0