svärföräldrar

Vad jag hatar svärföräldrar, eller bara den ena.
Den ena är jättesnäll, kanske lite för snäll....
Den andra är ett monster.. denna personen bråkar med allt och alla och är väldigt otrevlig hela tiden... Spelar ingen roll vad man gör samt kräver väldigt mycket av expartnern.
Denna personen har nu fått restskatt sedan personen sålde bilen från skilsmässan, borde man inte fatta det när man sedan köper en bil som är billigare att man får skatta för vinsten, tydligen inte, så nu begär denna personen att expartnern ska betala det.... Bortskämd man kan vara.

Sedan har min sambo gjort illa foten pga att han använde någon annans löpskor och detta var tydligen orsaken enl den ena. Då erbjöd denna personen att köpa nya joggingskor till honom, men då bad han att du kan väl hjälpa oss med barnvagnen istället, NEJ där var det tvärt nej...
Det är för fan hopplöst och vi blir kallade idioter för vi köpt ny barnvagn.

Denna person har jag sagt är inte välkommen hos oss, men den ringer och ska gå ut med hunden, när den kommer tillbaka efter promenaden klampar den bara in som att detta var dennes hus.. Det gör mig fly förbannad!!! Det är vårt hus, inte någon annans. Kan folk inte respektera det?
Jag anser att är personen inte välkommen här, personen i fråga vet inte om detta ännu, för sambon vågar inte säga något:-( men det kommer väl den dagen. Är man inte välkommen ska man inte gå ut med vår hund heller men jag har ju som sagt inget att säga till om. Verkar vara att bara stå ut.

Men barnvakt eller nått blir det absolut inte!


***************************************

Försäkringskassan har äntligen behagat att skicka hem pappret nu. Så nu ska jag prata med uniflex då de har fyllt i en summa och då går vi väl på det. Det är ju de som har räknat ut det så då borde det vara rätt!

Nu är det bara 29 dagar kvar!


Onsdag

Jag trodde att det lurades med mig imorse, jag trodde det var -13,4 på termometern, men det visade 13,4 i solen. Så idag är solen vårstark! Så underbart att se.. Vill inte ha något mer snö nu.

Micke var på intervjuv igår i stan och de visste ju såklart vem han var, de kryssade i civilstatus utan att fråga: Sambo och bebis på väg:P Lite komiskt! Men han tyckte precis som jag att Frida var jättetrevlig!

Jag gick ju på stan medans han var på intervjuv och jag kollade lite på  barnkläder men hittade inte det jag ville ha. Så jag köpte ingenting. Ganska bra ändå att lyckas gå i flera butiker och inte köpa något. Finns så mycket barnkläder man bara vill köpa. Men jag tänkte lite på vad vi redan hade så kan man komplettera med mer av sådan när man vet om det är en pojke eller flicka! Gick på stan igår i 20 minuter och var helt slut efter det, ryggen värkte något enormt!

Just nu känns det inte som magen växer något alls. Stor är den hur som helst. Men verkar inte växa så mycket nu i slutet.

Idag fryser jag trots att det är ganska varmt inne, kanske håller på att få feber, inte för det spelar någon roll eftersom jag har semester och ändå inte behöver göra något vettigt:-)

Igår gjorde jag iallafall något vettigt, jag sydde ett lakan till barnsängen. Idag tänkte jag ge mig in på att sy ett påslakan med till sängen:-) Vi har så många till övers så jag tänkte att jag kunde använda dem och sy lite till barnsängen istället för att köpa massor. Tänker då både ekonomiskt samt att jag har något att göra medans jag väntar på bebis!


vad var det jag sa....

Postat av: Att skaffa barn är en sits man sätter sig själv i. Och är man så jävla dum så att man gör det utan att tänka på att om ena personen blir av med jobbet så kan det vara svårt att få det att gå ihop ekonomiskt ja då är man inte så smart. Sen alla kan ju bli av med jobbet men att whinea om det. suck it upp. 2009-03-24 @ 00:55:17


Som sagt folk ska inte säga sina åsikter om saker de inte vet om.

alla vet vad det är för tider just nu. Är det då mänskligt att välja att göra abort bara pga att den ena förlorar jobbet?
Är man human då? Är detta det enda rätta man kan göra?
Är det rättvist mot ett barn som ej har gjort något fel?


Jag har alltid sagt att jag gör inte abort, ingen kan tvinga mig till dig. Men i all förtvivlan så frågade jag ändå sambon om detta var vad han ville eller behålla. Och han valde behålla. Tur för mig för jag hade inte klarat att göra abort.


Så nästa sak ni alla som ej vågar stå för de de skriver: Är det rätt att välja abort när graviditeten har nått vecka 13 bara pga att den ena förlorar jobbet?
Då ska man aldrig skaffa barn, finns aldrig några garantier på att du som förälder har jobb under hela barnets uppväxt!


Uppdatering

JAG BLIR VÄLDIGT SUR PÅ FOLK SOM BEHAGAR ATT KOMMENTERA OM SÅDANT DE INTE VET NÅGOT OM FÖR ATT SEDAN SKRIVA DET ANONYMT.

BARA FÖR ATT KLARGÖRA SÅ HADE BÅDA JOBB NÄR JAG BLEV MED BARN OCH DETTA VAR AUGUSTI, SEDAN SÅ FICK HAN VETA ATT HAN EJ FICK BEHÅLLA SITT JOBB, JAG FRÅGADE DÅ OM HAN VILLE GÖRA ABORT MEN HAN VILLE HA BARNET. DETTA VAR OKTOBER.
HAN HAR JOBBAT FÖR SIN FAR TILLS I JANUARI MEN HANS FAR HAR EJ FÅTT IN NÅGOT NYTT PROJEKT ÄNNU SÅ DÄRFÖR ÄR HAN ARBETSLÖS!!!!

DETTA ÄR INGET VI KAN RÅ FÖR OCH EFTERSOM GRAVIDITETEN HADE GÅTT SÅ LÅNGT SÅ KÄNDES DET DUMT ATT GÖRA ABORT MED PGA EKONOMISKA SKÄL.

VILL FOLK KOMMENTERA KANSKE DE SKA TÄNKA SIG FÖR VAD DE SKRIVER OCH GÄRNA SKRIVA VEM DE ÄR SOM SKRIVER KOMMENTARERNA.

Måndag, suck

FÖRSÄKRINGSKASSAN ÄR SÄMST!!!!!!!!!

De har fortfarande inte behagat att skicka hem papprena till mig, vilket gör att tiden går. Jag ringde i onsdags och fortfarande har inget hänt.

Detta gör att när jag väl får hem de papprena så måste jag kontakta uniflex så de hjälper mig att fylla i den igen sedan så ska det skickas in till de ovan nämda och de ska ta ett beslut.
Detta tar de ett antal veckor på sig att göra. De är som sagt hopplösa!!!!

Enda roliga med idag är att jag tvingade Micke att söka jobb på Transcom, sommarjobb på it-support. Han gjorde detta och uniflex ringde upp honom, jag svarade och jag tyckte jag kände igen numret så nu ska han på intervjuv imorgon. Vilket är positivt men det anser inte han. Men får han det då kan jag iallafall vara hemma med barnet under sommarmånaderna. Vilket skulle kännas bra för mig. Sedan får vi se hur vi ska göra.


Kass dag trots vårväder!

Solen lyser men jag kan inte vara glad:-(
Det känns inge bättre idag, vill bara gråta hela tiden. Allt är bara kasst!
Man är så oroligt över hur vi ska klara oss nu....

Jag kommer inte ha råd att vara hemma med barnet, det känns jättehemskt!
Eftersom jag är den enda som har jobb just nu så kommer det väl bli så att jag får återgå til jobbet efter att jag återhämtat mig från förlossning. Men det kommer ju bli problem med att kunna amma då om jag ska börja jobba igen.
Men det är enda sättet att få lite mer pengar än vad jag får om jag är hemma.

Men bäst vore om Micke kunde få ett jobb nu! Jag ser på honom hur han lider att gå hemma hela tiden, han är så rastlös.

Tapetsering är klar nu så nu ska bara soffan monteras ihop och alla möbler på plats!
Idag är det 3 dagen på ledigheten och det är 41 dagar kvar till BF!


Hur ska vi nu klara av allt?

Försäkringskassan kan ta och hänga sig någonstans. De är inkompetenta. Det är jag själv som måste börja fundera på om allting är rätt, och när jag ringer till de så får jag höra att det minsann inte alls är rätt, men de har ju godkänt det??? Det borde de väl inte ha gjort om det är fel???

Jag förstår ingenting. Min årsinkomst ska nu räknas om och det kommer skilja på flera tusen i månaden... De är helt inkompetenta! Jag har gjort precis det jag ska men nu när jag väl ska ta ut föräldrapenning, så får jag reda på att jag ska nog ringa och kontrollera så att allt är rätt.
Så nu sitter jag och väntar på att få hem nya pappren för att fylla i och sedan ska de ta nytt beslut.! Hemskt!!!!!! Hur kan de få behandla en såhär:S
Tur att jag har tagit semesterdagar så fram till juni har jag pengar. Får sista lönen i maj. Så nu hoppas jag bara att ansökan går fort! Hon lovade att hålla koll på ärendet men det är ju inte säkert alls. Då de är inkompententa!

Jag har nu gått från att få ut ca 5000 efter skatt om jag tog ut 16 betalda per månad till 3000. Det är kasst! Ta ut max en månad kommer jag få ut max 6500. Vi har lån på 5000 varje månad sedan ska det betalas räkningar och mat osv över detta. Sambon är för tillfället arbetslös! Hur ska vi klara av detta?

Semester!!!

Nu har jag slutat att jobba! Gud vad skönt att bara nu gå hemma och ta det lugnt och pyssla med det sista inför att bebis ska komma!
Mickes mor hade tydligen frågat om hon vågade chansa på rosa, jag sa nej! Jag tror på pojke men alla andra tror på flicka. Det visar sig snart!
Idag är det bara 43 dagar kvar! Hoppas att bebis vill komma lite tidigare.

idag ska vi åka in till stan och kolla på tyger, samt köpa skor till mig, jag har börjat samla på mig så mycket vatten i kroppen nu så kan inte ha mina skor längre.
Och jag får knappt plats vid ratten längre.

Igår när jag kom till jobbet efter att ha varit hos mamma så kom matti(gruppchefen) fram till mig och frågade hur jag inte kunde gå plats bakom ratten i Audin, då han såg när jag kom.
Jag sa ju det är ju denna vi har lånat! Han hara jaha då förstår jag. för när jag sitter i audi har man ju jättebra plats framför ratten!
Och visst det stämmer, fick ju byta bort vår ett tag till Mickes fars då jag inte fick plats i våran, nu har magen växt så mycket så jag knappt får plats i hans fars heller. Men jag har ju så korta ben med det är ju det som är problemet:( Så jag kan ju inte skjuta stolen så långt från ratten.

Ledig idag med

Men imorgon är det jobb igen:( jobbigt.... men det är ju bara 3 dagar kvar!

Inatt har jag sovit mycket bättre, det känns väldigt bra. Inga förvärkar.
Men nu under eftermiddagen har jag haft väldigt onda förvärkar hemskt!

Nu får bebis komma tycker jag:-)

Ledig

Idag är jag ledig, skönt! För inatt så var det en hemsk natt.
Blandat med förvärkar och riktigt onda sammandragningar i magen. Trodde nästan vattnet skulle gå inatt.
Men bara skönt att den väntar lite till. Har ju bara 3 dagar kvar att jobba nu!

Vi valde att avboka kryssningen vi skulle åka på jag och mamma, vi skulle se barbados. Eftersom Björn nu äntligen har fått bli sångare där efter all hans längtan. Björn och jag gick i samma klass hela grundskolan så därför är det extra roligt att se dem:-) Men nu får jag vänta tills nästa gång det finns möjlighet. Mamma blev lite nervös med tanke på förvärkarna att det hade kommit igång. Är ju inte kul om allt sätter igång på båten alls.

Nu har vi köpt barnsängen, bilbarnstol, skötbord. Och en hel del kläder. Barnvagnen har kommit men vi har ej hämtat denna ännu. Har inte råd så får vänta tills lönen har kommit iallafall. Barnsängen står redan på plats, bara att bädda och hämta madrassen som saknas.

Helg.

Jaha, vad ska man hitta på ikväll då?

Igår var vi hemma hos mina föräldrar och spelade lite kort och tog det lugnt. Hade varit och hämtat massa ved så då blev vi kvar. Hunden fick busa med Leo och Kikan så han var glad såklart!

Bebis har bestämmt sig för att vara väldigt aktiv på natten, vilket gör det svårare att somna om efter varje gång man har fått varit på toa. Hopplöst med andra ord.
Sedan ont i ryggen ihop med sparkarna är ingen rolig kombination. :(
Vill ha bebis nu!!!!

RSS 2.0