Fredag och helg!

Igår så var vi inne i stan och shoppade lite till mig. Äntligen får man köpa lite kläder igen. Känns jätteskönt!
Blev två nya BH samt ett Linne:-)


Sedan blev det en snabbis upp och hälsade på min farmor och sedan fortsatte vi till Mickes jobb.
När vi kom dit bestämde vi att vi skulle åka hem till hans far och sussi och fika. Vi åkte före för hans far skulle köpa fikabröd. När han kom hem hade han köpt smörgåstårta så det blev lyx igår.
Sedan satt vi bara och tog det lugnt en stund hos dem.
Vi kollade på nyheterna och då hörde vi att en kvinna blivit knivskuren i Hallsta vid stationen. Vi åkte ju förbi precis efter det hade hänt! Hemskt... Jag kan inte alls fatta att det händer så mycket i lilla Hallsta.

Idag så blir det nog bara att ta det lugnt. Micke är iväg och jobbar och jag hemma med Lina såklart!

Imorgon blir det att grilla med Danne och Emelie! Ska bli trevligt. Kanske tar ett glas vin till det grillade. Vore gott:-D

Onsdag och jag har tråkigt!

Jag har tråkigt!!!! Vad ska jag hitta på????

Igår så var Cicci över med Lea, vad söt hon var! Lea är 7 månader så de kommer ju kunna leka med varandra när Lina blir lite äldre iallafall.
Jag tvättade även 3 maskiner tvätt igår vilket jag inte har gjort på länge, har varit micke som skött om allt sådant.

i måndags så var Katta och Björn här:) Underbart och träffa dem igen, var nästan ett år sedan sist. Det får inte bli lika lång tid tills nästa gång! Vi satt ute och njöt av solen och pratade medans Killarna fixade och grillade och lagade mat. Perfekt grillväder var det med sol och varmt och jag fick lite färg! Mysigt.

Idag har jag bara tagit en promenad och nu försöker jag få Lina att sova. hon vill inte sova men är trött... jättettrött..
det slutar väl med en riktigt lång promenad snart för då somnar hon iallafall!

Hembesök

Idag hade vi hembesök av bvc samt barnmorska.
Det gick jättebra. Lina hade gått upp till 4160 gram. Och hon var hur lugn som helst när de var här och kollade!
Är så stolt över vår lilla flicka

Sedan åkte stygnen eller stapels som det heter. Ursh vad ont det gjorde när de togs bort men nu är det gjort iallafall.

Nu blir det bara att mysa med familjen, vi har även fått hem Enzo nu och han var så nyfiken på den lilla men det går än så länge helt underbart framåt!

1 vecka gammal Lina!

Idag är vår Lina exakt en vecka gammal:) tiden går så fort. Är så skönt att se hur allting går framåt och att man börjar komma in i lite rutiner i vardagen iallafall!

Idag har vi varit på banken och pratat om lånelöfte. vi fick veta att vi iallafall klarar av 1,3 ifall räntan skulle gå upp väldigt mycket. Men vi måste ju sälja vårt hus vi har idag så vi slipper dubbla boendekostnader.
Var och tittade på ett hus idag där var iallafall badrum nyrenoverat med golvvärme. Men fanns mycket annat att göra men man kan inte få ett perfekt hus om man inte väljer att bygga helt nytt.

Sedan har det bara varit en lugn kväll och nu har vi suttit och myst i soffan med en nybadad Lina:-) Hon är så snäll när vi badar henne. Trodde faktiskt att det skulle vara svårare än det är. Men känns så himla häftigt.
Kan fortfarande inte smälta att vi har blivit föräldrar! Nu har man något mer att leva för!

Nu längtar jag bara efter att hämta hem hunden! Han har fått bott hos mamma och mats i ca en månad nu, ska ta hem honom till helgen antagligen:-) Ska bli kul att se hur han reagerar på att det har kommit in en bebis i vårt liv. men det ska nog gå bra för han är så lugn vår lilla söta Enzo!

Söndag

Snart är vår lilla flicka en vecka gammal, tänk vad tiden går fort.
Hon är så charmig och mysig. Man kan inte få nog att titta på henne.

Inatt så fick vi sova väldigt mycket. Somnade 22,30 och vaknade straxt efter 3 för att mata. Micke gick upp och matade henne, jag låg kvar i sängen hade så himla ont i magen... Det tog sedan ca 20-30 minuter sedan sov hon som en stock igen och väckte oss kanske straxt efter 8.
Skönt att hon sover så pass bra. hade aldrig kunnat trott detta efter den första helvetesnatten på BB. Då hon inte alls kunde komma till ro och slappna av.

Var upp på BB igår för uppföljning. De sa att jag ska inte alls stressa med att komma igång med ammningen. De tyckte det var bra att jag försökte pumpa ur lite åt henne. Skulle försöka var 3 timme om det gjorde för ont skulle jag ta var 5 timme.
Sköterskan vi träffade där var helt underbar, så härlig människa.
Jag har fått lite skräck för att amma henne pga första natten på BB höll på hela tiden men hon fortsatte bara skrika, samt även andra natten kunde jag sitta och amma henne i flera timmar men hon var inte nöjd. Nu förstår jag ju varför eftersom det finns förlite mjölk. Så hon får ersättning och är så nöjd.
Hon hade iallafall gått upp i vikt igen nu, när vi åkte hem vägde hon 3745 och igår 3865:-)

Nybadad och fin Lina:-)


Förlossningen

Åkte in i lördags med smärtor under naveln när jag kissade. Där inne på förlossningen för kontroll konstaterades högt blodtryck. Men dock ingen äggvita i urinen. Blodprover påvisade att det kunde skapas till en havandeskapsförgiftning. Blev inlagd för observation på BB.
Låg Lördag, Söndag utan att veta något men allt verkade bra med bebis för hjärtljud lät bra.
På måndag kom förlossningsläkare och tog beslut om att starta igång allt. 09,30 fick jag tabletter upp i slidan för att utplåna livmodertappen.
ca 13,30 fick jag värkar och de satte på remsa. Visade att värkarna kom med ca 1,5 minuts mellanrum. Vid 15 sa de att det inte behövdes några mer tabletter utan vi skulle avvakta då jag fortfarande hade värkar. Höll på så under dagen men öppnade mig ingenting coh inte så mycket hände med livmodertappen.
Vid 21 rullades vi ner till förlossningen då BB:s besökstider tog slut. Då efter att de försökt sätta elektrod på barnets huvud så konstaterades att jag bara var öppen en centimer.
De tog hål på hinnorna och vattnet strömmade ut. Vattnet var väldigt mörkt så bebis hade bajsat i vattnet och var lite stressad. de fick iallafall dit elektroden på huvudet på barnet och kunde se hjärtljuden bättre. Sedan fortsatte värkarna och vid 00 satte de in värkstimulerande dropp.
För att skynda på öppningsprocessen eftersom att bebis hjärtljud var lite för höga.
Vid 02,50 togs beslut om akut kejsarsnitt då jag inte öppnat mig något mer och efter bedövning och stickning och förberedelser så föddes vår Lina 03,53

Jag var inte inställd på kejsarsnitt men med tanke på att de sista värkarna kom konstant i ett utan andningspauser så kändes det som en befrielse. Så vår Lina är född 090428 03,53. Kom hem från BB igår för jag orkade verkligen inte vara kvar. Men allt är bra med oss. Ska bara försöka bli bättre i magen nu. Det gör lite ont fortfarande i såret.

Men det är väldigt skönt att vara hemma och bara njuta av allting:-) Det är en himla omställning men allting känns som det går bra än så länge!

RSS 2.0