Lina

Igår ringde sjukhuset. Lina hade urinvägsinfektion. Så nu ska hon äta även en förebyggande antibiotikakur hela sommaren så hon inte får några mer infektioner. Sedan blir det ultraljud av njurar, vi kommer få hem en kallelse. Sedan blir det även en undersökning av henne efter sommaren då hon ätit klart den andra kuren med, Fy fan vad jobbigt det är.
Man kan ju fundera på hur hon har fått det med, konstigt är det iallafall....

Vi var in till stan igår och kollade på skötbord samt vad en vagga kostar nytt. Vill ha en vagga men måste ju leta en begagnad då de kostade lite grann nya. Men vi får se.
Skötbord måste vi ha då vi nu måste ha ett på varje våning så vi har inget skötbord. Hade tidigare bara en del som man lade på sängen. Men nu byter vi på diskbänken i källaren så nu har vi ingen här uppe. Men det var ju ganska dyrt...

Igår så var jag uppe på Mogatan hos svärfar och sussi medans Micke klippde gräs vid Kanalhuset. Jag passade på att bada i poolen medans sussi satt och pratade med Lina:-)
Sedan så sov Lina på mitt bröst, så mysigt!!

Vi sov nu igår andra natten i källaren och det är såå skönt! Enda jag hatar är att det finns fler spindlar där nere än här uppe. Men det är väl bara att stå ut. Men det är det fan värt, alla sover bättre, inte bara Lina :-) Även hunden är nog tacksam!
Han blev kastad i poolen igår och det var inte uppskattat. Men han såg så rolig ut.

Nej, nu kanske man ska göra någon nytta. Eftersom vi har möblerat om så mycket, finns det mycket att plocka med. Kläder som ska placeras om och annat skit som ska flyttas upp som stått i källaren.
Men det börjar synas att man har gjort något. Enda jobbiga är att det är ju 30 grader inne på övervåningen inte så kul att städa i:-(

Lina är förresten nu 2 månader och har varit med i tidningen:-)




Sista dagen!

Lina har inte alls mått bra av antibiotikan:-( hon har fått magknip varje kväll och det känns så skönt att det är över nu! Det är sista dagen med medicin idag.

Idag ska vi möblera om så att vi ställer ner sängen i källaren, vilket kommer göra dels att vi får svalare om nätterna så man sover bättre! Samt att Lina får ett eget rum. Hon ska få rummet innanför tvättstugan och vi utanför tvättstugan. Det finns dörrar att stänga mellan om man vill men det behövs ju inte ännu. Vi måste ju kunna höra när hon vaknar och vill ha mat. Tur att det är bara några meter emellan och eftersom att det är så tomt därnere så kommer det eka lite:-)

Vi hade nästan 29 grader inomhus igår kväll. Det är sjukt. Jag älskar att det är så varmt men inte att det är så varmt inomhus... Men det är bara att stå ut.

Vi tänkte ju åka utomlands för en vecka sedan, men då skulle vi betala 15 tusen utan mat. Nu kan man nog komma under 10 tusen. Skönt det men nu ska vi ju lägga pengar på bröllop istället!

Jag fick pengar från försäkringskassan idag, 5800, mycket mer än jag trodde jag skulle få. Så nu får vi se om jag får hem något papper på måndag gällande utbetalningen!


Midsommar och födelsedag!

Vi fick fira midsommar på annorlunda sätt iår.

I torsdags den 18 juni fyllde jag 22 år och vi firade lugnt hemma, på kvällen åkte vi över till mina föräldrar och spelade lite kort. Lina var väldigt dålig på att äta hela dagen men reflekterade inte något vidare över det. Min bror envisades med att hon hade feber men jag trodde inte på det.

På fredagen envisas mamma ändå med att Lina har feber och vi kollar, 38,5. hmm vi har inga alvedon, vad gör vi nu då?
Vi avvaktade till kl 13 och tog nu temp. 39 visade den då.
Vi ringde då sjukupplysningen och pratade med den ifall de kunde hjälpa oss med tips och var vi skulle få tag på alvedon.
De ville vi skulle åka in till barnakuten för kontroll så jag och mamma tog Lina dit och sambon åkte hem. (båda hatar sjukhus så därav följde mamma med).
När vi kommer in tar de blodprov samt även urinprov och tempen ligger på 39,1. De kommer tillbaka efter en stund och säger att det tyder på urinvägsinfektion och att vi skulle ställa in oss på att bli inlagda.
Ringer sambon som får åka in och mamma tar hunden med tillbaka till dem igen.

På kvällen innan vi ska sova trots alvedon låg tempen på 39,8 så vi valde att sova kvar. Men idag har vi fått kommit hem med antibiotika kur samt alvedon.
Så annorlunda midsommar blev det, vi hade planerat in tre-rätters middag med vänner och avslöja att Micke hade friat till mig

Mysig födelsedagspresent fick jag, han gick ner på knä och sa att han vill leva resten av livet med mig, och berättade vad han kände för mig och frågade om jag ville gifta mig med honom, såklart sa jag ja

Så nu blir det att börja planera bröllop!

Ha en fortsatt trevlig midsommar alla!

Tisdag och en ny dag med nya funderingar....

... ja nya funderingar är det allt.

Inatt fick jag en väldigt konstig känsla. Pratade med micke om det och vi ska fortsätta undersöka imorgon om det inte löser sig ändå.. Nervöst och läskigt känns det just nu. Men klart det ordnar sig.

Vi har lagt ner våra planer på att sälja verkar det som. Och då kanske vi kan åka utomlands i slutet av sommaren. Vore trevligt och då blir det att åka med Danne och Emelie.
Eldning blir det hela vintern så vi sparar lite pengar så jag kna försöka ta så lite föräldrapenning som möjligt och kan vara hemma så länge som möjligt.


Måndag

Idag är det en ny måndag.

Micke jobbar och jag får gå hemma, men det är ganska skönt ändå att få lite distans till varandra så att han inte är hemma hela tiden då går vi varandra på nerverna. Är nog ganska vanligt kan jag tänka mig.

Lina sover just nu och jag har nyss satt igång en diskmaskin och väntar nu på att pastavattnet ska koka upp. Så jag får lite lunch med.

Idag får vi besök av Camilla, Ketty, Annelie och Mamma. Ska bli trevligt men hoppas de inte gnäller över att det inte är städat för jag orkar inte.

Ska ta en promenad ner till apoteket senare och inhandla lite grann. Kan säga att jag börjar bli lite nervös nu men det ska nog ordna sig!

Torsdag och regn....

....jaha vad ska man hitta på idag då...

Lina ligger fortfarande och sover vilket känns underbart så jag fick lite egentid, vilket man verkligen känner att man behöver eftersom att hon har varit vaken konstant de senaste dagarna. Dock har hon ju då sovit bra på nätterna.

Svärmor var här igår och firade Micke som fyllde år. Hon började direkt att kommentera hur dåligt vi skötte flickan, jag blir tokig! Samt även sa att men har hon inte ont i magen?
Jag snäste ifrån denna gången och sa att : Nej hon har inte ont i magen, sambon sa likadant.
Då börjar hon tjata om att men hon sparkar ju med benen precis som hon skulle ha ont i magen.

Jag ger snart upp!!! Jag trodde det var jag som kände mitt barn bäst och vet hur jag ska sköta henne och inte min svärmor. Jag lovar hon får inte vara barnvakt.

Ihelgen ska mamma och mats vara barnvakt och de ska ha Lina sova hos dem en natt. Hoppas det går bra för dem. Får väl berätta hur nätterna brukar gå till hemma så kommer det nog gå bra.
Själva är vi bortbjudna till Danne och Emelie, får se vad de har för planer:-) Ska bli kul.
Har inga problem egentligen att ta med Lina när vi ska dit då man gillar att ha henne med, men alla vill ju vara barnvakt och det vore skönt att få sova en hel natt:-)

Framsteg!

Lina vände sig just från Mage till Rygg 3 gånger!
Hon låg på babygymmet på mage och vände sig.

Hon är idag 1 månad och 1 vecka:-D Det går framåt och man ser framsteg!

2 juni

Idag är det 2 juni. Vad har jag då gjort?
Jag har tvättat 3 maskiner tvätt, dammsugit och tagit hand om Lina så klart!
Känns bra att äntligen kunna göra något vettigt igen.

Imorgon fyller älsklingen år, 22 blir han och även lilla söta Enzo fyller år. Han blir hela 2 år gammal:-D Tiden går så fort.
Blir att bjuda på lite fika och så får han några presenter antar jag.
Hoppas det jag har köpt blir uppskattat. Tror jag har lyckats gömt det ganska bra iallafall. Tror inte att han har kunnat hitta det, han har inte sagt något iallafall.

I söndags var det ju mors dag med. Vi firade hemma hos hans far och sussi. Mamma och mats var även där och vi åt lite hemmagjord potatissallad och lite skinka, rostbiff och kalkon. Sussi vände ryggen till och kom ut till Lina en liten stund och då hade hennes hund Nicke valt att provsmaka kalkonen. Enzo stod nedanför och slickade golvet. Det var väl det enda han fick. HAHA!

Blev även första badet i söndags i poolen där. Tror iallafall att det inte var någon fara för mig att bada. Har inte märkt något ännu.
Enzo fick även en kalldusch som inte var uppskattat men välbehövligt. Han måste ju svalka sig lite i hettan.

Lina uppskattade inte alls värmen, hon tyckte det var alldeles för varmt men hans mor bara tjatade om att Lina har ont i magen. Nej då hon har inte problem med magen vår söta flicka:-D

På fredag kanske det blir lite örebro.. Vi får se.

Jag fyller den 18 juni, undrar om micke har köpt något åt mig. Han vet ju vad jag vill ha! Jag vill att han ska fria. Men det kan jag väl se mig i himlen efter.
Men idag när han kom hem från jobbet sa han iallafall: Kan jag få en puss av min blivande fru:P Man kan ju alltid hoppas eller hur?

RSS 2.0