6 dagar kvar....

....och inga tecken på att det skulle vara på gång ännu.
Har haft en värk idag men hoppas på att det ska komma tillbaka igen. känner värk i ryggen och magen hela tiden just nu. Har inte gjort det tidigare de senaste dagarna.

Micke håller på och förbereder för Kanalmässan. Hoppas bebis bestämmer sig för att komma nu bara för att jävlas med honom:-D Han vill inte att bebis kommer förrän lördag kväll så han kan stå där med sin far!

Vill hämta hem Enzo nu. Det är så tråkigt att gå ensam hemma nu. Är så rastlös. Enzo bor just nu hos mina föräldrar ifall vi behöver åka in till BB så slipper han vara ensam hemma och vi fixa med hundvakt i sista sekund:-)

kväll nu...

....och tomt och kallt är det.

Katten har fått somna in och det gick jättebra. Har fortfarande dåligt samvete såklart men när jag såg henne där så kändes det verkligen rätt att hon skulle få slippa släpas runt mellan olika hem osv.
Hon tycker verkligen inte om nya personen, hon är så osäker och detta såg man när sköterskan skulle ta henne.

Farmor följde med mig till veterinären och hon tyckte med att detta var det snällaste mot Zelda. Hon satt i farmors knä tills hon hade somnat in. Själv hade jag inte klarat av att ha henne i knät. Men skönt att veta att hon ej behöver lida något iallafall.

Sedan bar det av till att kolla på ett hus. Han som visade oss det pratade på med kalkyler osv och det tog nästan 2 hela timmar. Jag höll på att bryta ihop.
Men blev helt klart sugen på ett nytt hus.

Men vi får se vad vår ekonomi säger.

Varit och firat mamma med så idag slapp vi laga mat, blev mat hos henne:-) Skönt eftersom klockan hann bli så mycket innan vi kom hem. Har varit borta sedan kl 13 och kom hem nu, 20 så det blev ganska sent.

Vi kommer sakna dig Zelda, men du får det bättre nu ändå!

Veterinär idag....

Idag blir det veterinären.... tråkigt...

Vår katt har börjat betett sig väldigt konstigt. Hon skriker och har börjat förstöra våra tapeter... Vilket hon inte har gjort tidigare.
Hon är steriliserad och har skrikit även tidigare, har haft henne i ett år. Hon är en hittekatt som vi har tagit hand om.
Men på sista tiden har hon blivit som förbytt. Så vi har beslutat att istället för att hitta ett nytt hem till henne så får hon somna in. Känns mest rätt och snällast emot henne. Då vi inte vet vad hon har varit med om tidigare känns det dumt att hon ska behöva flytta igen.
Känns som att det har slagit om i huvudet på henne, känns inte alls kul att göra sig av med henne... Kommer verkligen sakna henne men det är det rätta för henne så hon slipper komma till nytt ställe som sagt.

Idag ska jag även till barnmorskan och ta ett nytt blodtryck för att se om det har ökat eller minskat. Jag ringde och skulle boka till min barnmorska då hon inte är där idag. Men den andra barnmorskan visste vem jag var så hon tyckte jag skulle komma in för att kolla blodtryck iallafall. Och det känns tryggt att de vill ha lite extra kontroll på en  nu i slutet:-)

Vi ska även kolla på en nybyggd villa idag, om vi är intresserade av att bygga nytt. Men det kostar nog lite för mycket för oss men titta kan man  självklart göra:-)


hatar sjukvården.....som vanligt

Igår var vi hos speciallistmödravåden. Blodtrycket hade minskat  till 130/85 och läkaren där tyckte inte det var någon fara alls med nått.
Barnets hjärtljud slog mellan 140-160 och var uppe över 170 3 ggr. varför vet jag inte. Men det var så iallafall. Såg bra ut enligt läkaren.

Vi tog då upp detta med att magen växt något fruktansvärt den sista tiden. Det höll han inte med om, han tyckte allt var normalt. Så kändes som vi fick tigga till oss ett ultraljud.

Han började med att säga att han skulle mäta huvudet, sedan så sa han inget mer förrän han var klar med allt. Jag trodde han skulle berätta vad han mätte. Vi såg knappt något. Var så besviken så jag nästan började gråta.
När han var klar så sa han att bebisen väger ca 3700.
Vi hade ju tänkt fråga om könet samt även om att de skulle kolla njurarna så de fungerade som de skulle.
Men var så besviken så jag vågade inte fråga då han var så överlägsen och inte förstod vår oro alls.

Nej med nästa barn så kommer jag säga till innan ultraljudsundersökningen att vi vill veta allt in i minsta detalj och att vi vill gärna att den som gör undersökningen förklara vad den mäter osv.

Som sagt sjukvården i ett nötskal.

Nu väntar jag bara på att värkarna ska komma men de lyser med sin frånvaro:-(

Barnmorskan idag

Var hos barnmorskan idag. Tog nytt blodtryck och idag visade det 140/90. Vilket är en ökning från i tisdags, då det var 130/85.

Hon bokade tid till oss på specialistmödravården imorgon så vi ska ta ytterligare prover samt även ett till ultraljud för att se så allt är bra med bebisen. samt även att kolla så att blodförseln mellan moderkaka och bebisens navelsträng fungerar som det ska.
Tänk om de ser att allt inte är bra med bebisen? Känns så läskigt.

Micke däremot är nyfiken på vad det är för kön och har han tur så kan han få se det imorgon:-)
Jag tror på pojke och han flicka - imorgon kanske vi vet...

14 dagar kvar....

.......och inget tecken på att det skulle vara pågång.
Hemskt tråkigt måste jag säga.

Var hos barnmorskan igår och mätte magen.

Såhär har måtten varit de senaste gångerna:

Vecka:                   SF-Mått:
31                           31
33                           32
35                           35
37                           38


De senaste 2 gångerna vi har varit där har magen växt något fruktansvärt och nu dragit utanför kurvan. Barnmorskan tror på mycket vatten, och det verkar stämma eftersom de får in klara hjärtljud på båda sidor samt även att bebisen verkar kunna sparka lite här och där så alltså är det inte trångt i magen ännu fast det borde vara det.

Blodtrycket hade ökat så barnmorskan frågade om jag hade haft huvudvärk samt mått illa, och det stämmer ju. Ringde till förlossningen idag och de rådde mig att ta alvedon och vänta och se om det släppte annars skulle jag ringa tillbaka för att komma in på provtagning.
Får se om jag orkar ringa annars ska jag ju till barnmorskan imorgon. För att se om blodtrycket minskat eller ökat.


Grillning!!

Igår grillade vi för första gången detta år! Helt underbart..
Vi satt ute på uteplatsen och åt i solen, det var helt underbart!

Sedan vaknar man idag och det är skitväder.. aja tur att vi grillade igår när det var fint väder!


Idag ska jag åka till kusinen och få lite barnsaker, känns bra.
Bebis har inte fattat ännu att den ska lägga sig till rätta så att vi kan få träffa den snart, utan den ligger och rör sig väldigt mycket med rumpan uppåt! Aja lite rätt ligger den men  alldeles för högt upp.

21 dagar kvar idag! 6 dagar kvar tills vi ska till barnmorksan förhoppningsvis sista gången! Jag hoppas iallafall!

RSS 2.0