Skämt

Det är ju bara för patetiskt.

Någon har gjort en så kallad bomb för att sprida skräck verkar det som i Västerås.
Bombpatrull kallades till platsen som kunde inspektera och se att det inte var en bomb. Men vem fan gör såna saker? Det är ju bara för sjukt!

Gårdagen blev ganska lugn. Men Lina har bestämt sig för att inte vara på bästa humöret och ska pilla på allt man inte ska pilla på. Men det är bara att fortsätta säga Nej och någon gång kanske hon bestämmer sig för att lyssna. Vissa gånger går det och vissa inte.

Vi målade även lite i källaren igår efter Lina somnat. Taket målades en gång till samt lite annat finlir.

Ikväll ska vi ta bort pappen på golvet och städa och sedan blir det att packa ut sängen och alla möbler dit ut och sedan börja lägga papp i nästa rum och börja måla där. Vi har med andra ord en fullspäckad helg framför oss.

Tråkigt...

....jag har tråkigt... Vad ska jag göra idag då?

Skulle egentligen åkt till köping och ätit lunch med Linda och Joella. Men Anton är antagligen sjuk och vi vill inte bli smittade så klart så det blir att stanna hemma.

Micke tog med jobbarkompisen hem igår som är rörmokare för att byta våra blandare i helgen. Det sitter ju en nere på väggen i källaren i det rummet vi håller på och målar så det kändes som att den måste ju bort så man kan möblera sedan.
Sedan får vi nya blandare här uppe med. Vilket känns skönt eftersom den i köket står och droppar. Inge vidare roligt med andra ord.
I helgen blir det att måla sovrummet. Blir vinröd fondvägg med vita väggar runtom. Mäklaren tyckte vi gjorde rätt och målade lite. Alltid bra med att fräscha upp lite tills visningen på tisdag.
Och vitt är aldrig fel:-)

88 dagar kvar!

Minns att jag nyss tittade och då var det 100 dagar kvar. Nu är det 88 dagar kvar. Läskigt..

Vet inte alls hur vi ska klara av att vara 2 barnsföräldrar. Läskig tanke. Att vi kommer få ett barn till. Men mysigt kommer det att vara. Vet ju redan nu vem som kommer ta nätterna om jag inte ammar förstås. Det visar sig om det går denna gången.


i helgen har vi målat i källaren. Rummet nedanför trappen har blivit vitt. Vi har målat väggarna 2 gånger, de var någon konstig gulaktig färg tidigare och nu även målat taket och elementet. Vilken skillnad det blivit. Så nu letar jag möbler på blocket för att kunna inreda det rummet. Måste vara billiga möbler då det inte är säkert att vi kan ha kvar dem sedan när vi flyttar om vi nu ens får huset sålt.Kommer bli ett tv-rum därnere:-) Och den där upphöjnaden som funnits där, har antagligen varit tvättstuga förut kommer att få bli plats för en kruka med en palm i som jag tjatat i flera år att jag vill ha. nu ska jag äntligen få den:-)


Visning den 6 april. Vi håller tummarna.


Den 7 April specmödravården för förlossningssamtal. Ska bli intressant. Vi ska vara väl förberedda på det som komma skall där och jag ska ha anteckningar med mig.


Guld!

http://www.youtube.com/watch?v=WKWuj943sMg&feature=related

Denna är ju bara för rolig. När vi såg det på tv i fredags så skrattade både jag och micke. Han som aldrig brukar tycka så ska det låta är roligt. Men denna gången var det klockrent!

Onsdag

Idag är ingen bra dag. Har ont i magen och huvudet... Men det borde ju inte vara blodtrycket då det låg bra förra veckan vi var inne på förlossningen, då låg undertrycket på 70, vilket gav en väldig lättnadskänsla.
Hoppas det går över snart.

Lina är idag en väldigt aktiv liten tjej, hon leker jättebra för sig själv på golvet. Är så glad att ha en sådan liten söt dotter idag när jag har så ont i huvudet samt magen.

Är idag i vecka 26+4 läskigt men det har gått en hel vecka från det att vi var inne på förlossningen. Så skönt att tiden går. Däremot så känner jag av sammandragningar i magen idag så hoppas att det lugnar ner sig.

Igår var vi till Köping och hälsade på Linda och Joella. Linda fick bära Lina och Joella, en på varje arm varje trappa upp eftersom jag inte får bära Lina. Men det var det värt. Så skönt att komma hemifrån en stund. Annars är jag ju instängd här då jag inte får bära henne.

Aja nu ska jag fortsätta vila medans Lina leker med ett gammalt tangentbord på golvet. Snart är det dags för henne att sova lite. Vi har precis ätit lunch, hon är så duktig min lilla älskling:-)

Fan fan fan fan

Jag har just insett att jag har missat att ta ut föräldrapenning för en hel månad. Vilket innebär att jag inte får några pengar alls denna månaden. Vilket känns jobbigt då vi har utgifter på väldigt mycket denna månaden..
kommer få snåla lite denna månaden. Tur att iallafall hans lön täcker alla utgifter. Sedan får vi snåla på matkostnaderna och shopping. Men det får vi skylla oss själva för.
Aja det löser sig.

Bara otur att bilskatt och vår skuld till försäkringskassan skulle komma samma månad. Annars hade det varit lugnt. Nu vill jag bara stänga av  fjärrvärmen så vi kan spara några kronor men vågar inte ännu. Vädret slår om så fort. Var ju kallt inatt.

Positiva saker är att vi loggade in på skatteverket igår och kollade deklarationen och vi kommer nästan gå plus minus noll i sommar. Det känns fantastiskt skönt att se.

Lina sover fortfarande. Hade snickare här igår och det gick ju bra. Men det konstiga var att de sa att de skulle komma tillbaka idag men han skulle ju åka iväg idag. Jag fattar ingenting. Men nu sitter väggen på plats och listerna sitter där de ska i Linas rum. :-)

Lina

Vi kommer ha lite problem med Lina numera. Inte det att hon är svårt eller något sådant utan bara för jag inte får bära runt på henne.

Hon är oftast en väldigt glad liten tös som kryper runt hemma och leker med sig själv. Men ibland kan hon vara väldigt klängig och mammig. Vilket blir ett litet problem. Hoppas att hon snart kommer ur separationsfasen. Nu ska hon bara börja att gå med.

Idag skulle snickaren komma efter att han varit hos tandläkaren kl 08,30 men fortfarande ingen snickare i sikte och det har gått 2 timmar sedan han skulle vara där. Antingen har han massa hål eller så har han tandläkare långt bort eller så har han glömt bort oss. Det visar sig under de närmaste timmarna.

Idag så vaknade vi vid 4 av att Lina var ledsen, micke gav henne nappen igen och vi försökte sova vidare. Men fick gå upp efter 20 minuter igen och ge nappen. Sedan tror jag hon somnade om. Micke skulle upp 05,40 men vi ställde om klockan på 06,00. Mitt upp i allt så 04,40 bestämde sig kommunen äntligen för att ploga gatan med... Jobbigt jobbigt.

Men micke var snäll imorse och bar upp Lina så hon fick välling vid 6 och sedan fick hon sova i sängen här uppe och då sov hon snällt vidare till ca 8,30. Så mamma fick vila några timmar extra då vilden i magen har hållit mig vaken inatt. Den ville inte alls sluta sparka intensivt. Men nu tror jag bestämt att den sover, verkar bli en nattuggla den där inne...


Vi gör ett nytt försök!

Okej, Anna vi gör ett nytt försök:-)

Jag är dålig på detta men ska försöka bli bättre på det.

Denna veckan har varit händelserik. Vi börjar från början.

Vi har fått ett bud i tisdags och det är på en väldigt för låg summa. 100 tusen under utgångspris och den som lagt budet vill inte alls höja sig så vi får leta vidare.
Nästa visning blir alltså på torsdag. Håller tummarna för att några kommer och kollar.

Vi var i tisdags och kollade på en tvåa i örebro, sörbyängen som vi verkligen gillar. Gigantisk klädkammare som man kan använda som barnrum. Ja så nu hoppas vi att det kommer ut en i höst när vi har möjlighet att flytta.
Väl framme i örebro innan visningen passade vi på att gå lite på ikea, vad litet det kändes i jämfört med västerås. Där inne började jag känna av sammandragningar som kom lite då och då.Men tänkte inte mer på det.

Onsdag morgon vaknar med sammandragningar som kommer regelbundet och känns som värkar i ryggen. Men det ska man inte ha så här tidigt, är ju bara i vecka 25+4 då. Väcker micke och berättar det och vi bestämmer oss för att äta frukost och det släpper inte alls. Väljer att ringa förlossningen och de vill att vi ska komma in för kontroll. Stressa ringa barnvakt som blev mickes mor och det märktes tydligt att hon bara trodde jag inbillade mig och verkade inte alls nå glad över att få träffa Lina.
Väl inne på förlossningen låter hjärtljuden jättebra och blodtrycket låg bra, till mitt lugnande:-)
Vid ultraljuds undersökning visar det att det inte är någon påverkan på livmodertappen så jag har börjat öppna mig. skönt. Men de vet inte varför jag har fått sammandragningar. Får en bricanylspruta samt tar blodprovet som de får sticka mig 5 gånger innan de får något blod!!!!
Värkarna avtar för att sedan börja igen och då gjorde de riktigt ont. Vi får sova kvar och stressa med att ringa nästa barnvakt, då mickes mor skulle jobba kl 14. Lina får fara hem till Mamma och mats.

Väl uppe på BB blev man väldigt fundersam när man såg alla baljor, de är ju så små. Kan inte fatta att Lina har varit så liten.

Torsdag får vi åka hem med restriktionerna att jag får inte lyfta Lina längre. Nehe.. undra hur mina dagar kommer bli numera då.

Fredag och helgen har varit lugn, lite kortspel hemma hos mamma och mats.

Nu söndag och imorgon kommer snickaren för att sätta upp Lister och en vägg i källaren. Ska bli skönt att få det gjort.

Måndag och ny vecka med nya mål

Nu har vi sagt ifrån till mäklarna och vi har bestämt oss för att försöka renovera lite. Men man är ju fundersam på vad man ska prioritera. Men jag känner att badrummet känns viktigt. Att vi får ett badkar väldigt fort. Känner att man vill verkligen krypa ner i ett just nu.

Sedan all denna värme, jag håller på att bryta ihop inne... Det är för varmt och vissa element verkar inte gå att stänga av längre:-S Spelar ingen roll åt vilket håll vi vrider det är lika jävla varmt iallafall.... Fan också. Kanske måste byta dem till nästa vinter. Skit med.. Har ingen aning om vad det kostar att göra alls. Blir säkert inte billigt alls.

RSS 2.0